Skip to main content

Het digitale tijdperk verandert het gezicht van de retail. Als je nog steeds denkt dat een fysieke winkel voldoende is om te concurreren, denk dan nog eens goed na. Een website is tegenwoordig geen luxe meer, maar een noodzaak. Hier is waarom.

Nieuwe, en meer klanten
Je denkt misschien: “Mijn winkel heeft vaste klanten en het loopt prima, waarom zou ik veranderen?” Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat er een hele markt buiten je winkeldeuren wacht? Met een webshop open je de deuren naar een breder publiek. Klanten die voorheen misschien nooit van je winkel hadden gehoord, kunnen je nu online vinden en van je diensten profiteren.

Een digitale etelage trekt fysieke klanten
Je website is jouw digitale etalage, zelfs al verkoop je niet online. Met hoogwaardige afbeeldingen en gedetailleerde productbeschrijvingen kun je je artikelen op de best mogelijke manier presenteren. Dit heeft directe invloed op de fysieke winkel. Mensen weten wat ze van je winkel kunnen verwachten, en zullen hierdoor sneller geneigd zijn te bezoeken.

Altijd open
Het mooie van een website is dat deze nooit sluit. Terwijl je fysieke winkel misschien gesloten is op zon- en feestdagen, kunnen klanten op elk moment online browsen en zelfs kopen indien je een webshop hebt. Dit betekent dat je omzet kunt genereren buiten de gebruikelijke openingstijden.

Verhoogde klantenservice
Een website biedt ook mogelijkheden om je klantenservice te verbeteren. Klanten kunnen eenvoudig hun bestelgeschiedenis bekijken, herhaalaankopen doen en zelfs hun vragen stellen via chatfuncties of FAQ-secties. Hiermee bespaar jij als ondernemer tijd, en voorkom je irritatie bij de klant. De klant hoeft namelijk niet in een (telefonische) wachtrij te wachten om een vraag te kunnen stellen.

Jij hebt de controle
Anders dan een social media pagina, geeft een eigen website je volledige controle over het klantentraject. Je bepaalt hoe je producten worden gepresenteerd, welke aanbiedingen je wilt benadrukken en hoe je wilt dat klanten door je site navigeren. Dit is cruciaal om een optimale gebruikservaring te bieden.

Conclusie
In een wereld waarin digitaal de norm wordt, kan het negeren van de kracht van een website je onderneming achterlaten in het stof van je concurrenten.

Dugu.nl weet hoe essentieel het is om die online stap te zetten. Of je nu nieuw bent in de wereld van e-commerce of je huidige website een boost wilt geven, Dugu.nl staat voor je klaar. De vraag rust alleen nog: ben jij klaar om je bedrijf naar het volgende niveau te tillen?

LET'S CONNECT

info@dugu.nl

050 211 1831

Een WhatsAppje naar dit nummer mag ook!